Ετοιμάζουν καθολικό lockdown στο Ρέθυμνο;

Σε νέα σκληρότερα μέτρα φαίνεται ότι οδεύει ολόκληρος ο νομός του Ρεθύμνου, μετά και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που σημειώθηκε τις τελευταίες μέρες στην περιοχή. Την Παρασκευή αναμένονται οι ανακοινώσεις.

Τα κρούσματα των τελευταίων ωρών που σημειώθηκαν στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου έχουν σημάνει συναγερμό στις αρχές, με τους λοιμοξιολόγους να φέρονται να εισηγούνται lockdown σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα του Ρεθύμνου.

Σύμφωνα άλλωστε με τον ΕΟΔΥ, μόνο χθες εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου 42 νέα κρούσματα τα οποία έρχονται να προστεθούν στα ήδη 40 των τελευταίων τριών ημερών. Επίσης, αυξημένες είναι και οι νοσηλείες στο, ούτως ή άλλως περιορισμένων δυνατοτήτων, Νοσοκομείο της πόλης, καθώς μέχρι την Τετάρτη, 11 ασθενείς νοσηλεύονταν στην κλινική covid.

Η αύξηση αυτή, σε συνδυασμό με τα κρούσματα που προέκυψαν από τα rapid tests που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες δύο μέρες σε Ανώγεια, Λιβάδια και Ρέθυμνο (όπου εντοπίστηκαν συνολικά 18 κρούσματα), οδηγούν στην σοβαρή πιθανότητα να περάσει ολόκληρος ο νομός σε lockdown.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί